Cum sa Slabesti Mancand Dulce - Articolele mele - Catalog de articole - Scoala Sanitara
Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Catalog de articole

Principală » Articole » Articolele mele [ Adaugă un articol nou ]

Cum sa Slabesti Mancand Dulce
Cum sa slabesti mancand dulce

Regimul trebuie urmat 12 zile, fara intrerupere.

 
Luni
  • mic dejun: 60 g paine + 1 ou fiert de consistenta tare
  • pranz: 200 g peste la cuptor (cu lamaie) + piure de conopida + 2 Clementine
  • cina: 200 g iaurt degresat + 1 mar
Marti
  • mic dejun: 2 felii de same + 1 iaurt degresat + 25 g branza
  • pranz: 125 g friptura grill + 100 g porumb + 1 mar
  • cina: 100 g iaurt + o tarta cu fructe dietetica
Miercuri
  • mic dejun: 30 g paine + 25 g branza + un iaurt
  • pranz: 150 g pui cu mustar + legume grill cu ierburi aromatice + 1 para
  • cina: 2 iaurturi degresate + 125 g compot de mere cu vanilie
Joi
  • mic dejun: o felie de paine + 3 iaurturi mici degresate
  • pranz: peste grill cu suc de lamaie + 2 rosii cu usturoi si ierburi aromatice + 2 Clementine
  • cina: 200 g branza + o felie de paine + 2 portocale taiate felii cu scortisoara si zaharina
Vineri
  • mic dejun: 60 g paine + jumatate felie de jambon
  • pranz: 200 g peste + 1 salata (rosii + castraveti) + morcovi cu sos vinegreta + 2 Clementine
  • cina: 50 g branza + 1 portie de orez cu lapte
Sambata
  • mic dejun: 1 ou tare + 25 g cascaval + 1 iaurt degresat
  • pranz: peste cu marar + piure de telina + jumatate de banana
  • cina: o cana cu lapte cald + 2 mere
Duminica
  • mic dejun: 80 g de paine + 1 bol de lapte cald
  • pranz: 2 oua moi + ciuperci la tigaie cu usturoi si patrunjel + 1 portocala
  • cina: 3 iaurturi degresate + spuma de lamaie. (Adica: 4 oua + sucul de la trei lamai + coaja de la 2 lamai, 150 ml apa, zaharina. Se bat ouale, se adauga apa, cojile rase, sucul si zaharina. Se pun la bain-marie pana ce fierb. Se serveste rece.)
Luni
  • mic dejun: o felie de jambon + 1 iaurt degresat
  • pranz: peste + praz la abur
  • cina: 200 g iaurt degresat + 1 mar
Marti
  • mic dejun: 2 oua tari + 30 g paine
  • pranz: 1 file de pui (curcan) de 125 g grill + piure de morcovi + 1 portocala
  • cina: 1 bol de lapte cald + o tarta cu pere (se sfarama 10 crackers dietetici intr-o forma de tarta. Se amesteca cu putina apa. Se taie perele lamele si se pun deasupra. Se pun la cuptor 25 de minute.)
Miercuri
  • mic dejun: 1 felie de paine de secara + 25 g de branza + 1 iaurt degresat
  • pranz: peste cu lamaie + o farfurie de spanac + 1 mar
  • cina: 2 iaurturi degresate + o portie de cereale + 2 mere
Joi
  • mic dejun: jumatate felie de jambon + 250 g iaurt degresat
  • pranz: morcovi rasi cu vinegreta de citrice (sucul de la un grepfruit, o lamaie, o portocala + 2 iaurturi degresate) + 2 rosii umplute (cu 150 g came slaba cu mirodenii, 25 minute la cuptor) + 1 portocala
  • cina: 50 g cascaval + 1 portie de gris cu lapte
Vineri
  • mic dejun: 30 g paine + jumatate felie de jambon + 1 iaurt degresat
  • pranz: 2 oua tari + morcovi fierti cu putina ceapa si ierburi aromatice + 1 mar
  • cina: 250 g iaurt degresat + 125 g boule-de-neige (Lapte-de-Pasare)
Boule-de-neige (Lapte-de-Pasare):
Ingrediente:
• 1,5 L lapte
• 200 g zahar ;
• 6 oua ;
• Esenta de vanilie
• 1 lingura de faina (optional)

Sfat : Scoateti ouale din frigider cu o jumatate de ora inainte de a va apuca de treaba, sa ajunga, cat de cat, la temperatura camerei.

Intre timp pune laptele la fiert impreuna cu 50g de zahar. Cat fierbe laptele separa galbenusurile de albusuri si te apuci de batut.
Pentru a obtine din albusuri o spuma tare, acestea se bat cu mixerul la inceput la viteza mica, urmand treptat sa se creasca viteza. Cand s-a intarit spuma se adauga 100g de zahar si se amesteca iar cu mixerul pana se topeste zaharul. Sfat : foloseste zahar fin pentru prajituri.
 
Acestia se scot din oala cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.
 
Ai terminat cu albusurile, continui cu galbenusurile. Acestea le freci impreuna cu restul de zahar (50 g), esenta de vanilie, poti adauga o si lingura de faina pentru a iesi mai groasa crema si putin lapte fierbinte. Pune intr-o oala curata acest amestec, o dai la foc mic si adaugi treptat laptele fiert, amestecand incontinuu pana se ingroasa.
 
Cand este gata crema aceasta se toarna peste bulgarasi si se da la rece 3-4 ore.
Se serveste cu toping de ciocolata, caramel sau cicolata rasa.
Dupa ce a inceput sa fiarba laptele, cu o lingura, ia spuma facuta si pune-o in lapte. Se lasa fiecare bulgaras sa fiarba 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte. Sfat : nu puneti mai mult de 4 bulgarasi in acelasi timp, pentru a avea loc sa ii intoarceti.
 
Pofta buna!
Categorie: Articolele mele | Adăugat de: annuka (2012-05-17)
Vizualizări: 410 | Tag-uri: cum sa slabesti, slabeste, Cina, nursing, pranz, Dulce, reteta de slabit, dieta, pui cu mustar, mic dejun | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar