Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Principală » 2012 » Februarie » 2 » Sorin Popescu: "Bolnavii romani trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si europenii"
1:51 AM
Sorin Popescu: "Bolnavii romani trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si europenii"
Reprezentanții producătorilor și distribuitorilor de medicamente din România s-au întâlnit în data de 1 februarie 2012 la sediul Ministerului Sănătății pentru a discuta viitorul proiect de lege a Sănătății.

Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente solicită ca noua lege a Sănătăţii să asigure mecanisme economice de creştere a finanţărilor în sistemul sanitar, astfel încât să se ajungă la un cadru care să aducă pacienţii cât mai aproape de tratamentele de care au nevoie şi de medicamentele inovatoare.

” Așteptările sunt acelea de a realiza un echilibru în piață, privind consumul de medicamente, reducerea termenului de plată la medicamentele care le eliberează în piață. De asemenea, s-a propus ca acel cod etic după care își desfășoară activitatea să fie adoptat prin lege și să fie obligatoriu pentru toți cei din piața medicamentului, în felul acesta asigurându-ne de faptul că participanții la piața medicamentului vor avea un comportament corect”, a declarat în urma consultărilor, Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, reprezentanții Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și-au arătat intenţia de a-i apropia cât mai mult pe pacienţi de medicamentele inovatoare și de a le facilita accesul la tratamentele de care ei au nevoie, astfel încât, tot tratamentul și toate soluțiile să fie transparente și mai ales să fie predictibilie, a susţinut Sorin Popescu, Şef Grup Comunicare ARPIM. În plus, el a mai adăugat că este extrem de important ca aceste discuții să continue mai ales la nivel tehnic.

Potrivit lui Sorin Popescu, reprezentantul ARPIM, principala temă adusă în discuţie a fost lista medicamentelor compensate. ” În România pacienții nu mai au acces la medicamentele care au apărut nou în Europa, după anul 2007 și din fericire am găsit deschidere din partea Ministerului, pentru a se căuta soluții, astfel încât să existe o deschidere sustenabilă a listei de medicamente compensate, pentru ca și românii să fie tratați ca europenii”, a atras atenţia Sorin Popescu, Şef Grup Comunicare ARPIM.
Sursa SanatateaTV
Vizualizări: 331 | Adăugat de: annuka
Total comentarii : 0
avatar