Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Principală » 2012 » Februarie » 2 » Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic
1:45 AM
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic

Autori: Conf. Dr. Gabriel Dimofte, U.M.F. "Gr. T. Popa" Iasi - Disciplina Chirurgie Generala; Institutul Regional de Oncologie Iasi

Activitatea este creditata cu 7 credite EMC (echivalentul a 7 ore de educatie medicala continua). Creditele EMC se acorda de catre Colegiul Medicilor din Romania numai medicilor.

Public tinta: - cursul este indicat ca material educational medicilor din specialitatile: medicina de familie, medicina interna, gastroenterologie, chirurgie generala, oncologie medicala, anatomie patologica, medicina generala care sunt implicati in activitatea de screening, diagnostic si tratament a pacientilor care sufera sau sunt susceptibili de a fi diagnosticati cu cancer colorectal.

Rezumat: - Carcinomul colorectal are o incidenta din ce in ce mai mare in randul populatiei afectate de patologii maligne ale tubului digestiv. Daca initial grupul populational la risc era reprezentat de varstnici, acum boala este diagnostica in forme avansate la pacienti din ce in ce mai tineri.
In momentul actual, cu mijloacele medico-chirurgicale disponibile, diagnsoticat intr-un stadiu precoce, carcinomul colo-rectal este este o boala curabila, cu rata de supravietuire la 5 ani similara cu a pacientilor sanatosi.
Ca urmare, reiese faptul ca este esential ca medicul sa aiba capacitatea de a depista precoce modificarile clinice si leziunile initiale carcinomatoase pentru ca pacientul sa beneficieze cat mai repede de tratament cu viza curativa.

Obiective educationale: - la sfarsitul activitatii, participantul va putea:
*** sa isi imbogateasca bagajul de cunostinte cu informatii specifice referitoare la patologia carcinomatozei colorectale
*** sa poata identifica semnele clinice ale unui proces malign localizat la nivel colorectale
*** sa poata identifica un proces malign pe baza rezultatelor investigatiilor paraclinice realizate pacientului

Testul: - pentru acordarea creditelor EMC este necesar ca participantii la curs sa promoveze testul aferent cursului. Pentru a obtine punctajul minim pentru promovare (raspuns corect la 80% dintre intrebari) este necesar sa raspundeti corect la 20 din cele 25 de intrebari.

Acreditare: Cursul "Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic" este acreditat ca material de educatie medicala continua de catre Colegiul Medicilor din Romania, iar parcurgerea lui si obtinerea punctajului de calificare la testul de verificare a cunostintelor dobandite va duce la acordarea a 7 credite EMC (echivalentul a 7 ore EMC) recunoscute de catre CMR.
Vizualizări: 701 | Adăugat de: annuka
Total comentarii : 0
avatar