Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Principală » 2012 » Februarie » 2 » Adolescenţii sunt mai vulnerabili in faţa anumitor tipuri de cancer decat adulţii
2:03 AM
Adolescenţii sunt mai vulnerabili in faţa anumitor tipuri de cancer decat adulţii
Cercetătorii britanici au anunţat, luni, că adolescenţii au şanse mai mari să se imbolnăvească de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cervical, testicular şi de piele, decat adulţii. Potrivit site-ului Yahoo!News, specialiştii au ajuns la această concluzie in urma unui studiu realizat in Anglia, in perioada 1979 - 2003.
Numărul imbolnăvirilor de cancer cervical a scăzut in perioada amintită pentru toate categoriile de persoane, cu excepţia adolescenţilor şi a adulţilor tineri.
In randul adolescenţilor cu varste intre 15 şi 19 ani s-a inregistrat chiar o creştere a acestei rate cu aproximativ 7 procente pe an. Totodată, rata imbolnăvirilor de cancer de piele a crescut, in Anglia, pentru toate categoriile de varstă, dar această tendinţă a fost mai accentuată la adolescenţi.
Astfel, potrivit studiului citat, finanţat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie, numărul persoanelor cu varste intre 20 şi 24 de ani bolnave de cancer de piele a crescut cu 4 la sută, in timp ce imbolnăvirile in randul pacienţilor cu varste intre 35 şi 40 de ani au inregistrat o creştere de doar 2,5 procente.
Cele mai comune tipuri de cancer intalnite la adolescenţi sunt cancerul testicular, boala lui Hodgkin şi tunmorile cervicale. Specialiştii britanici au descoperit, de asemenea, că adolescenţii care se imbolnăvesc de cancer provin mai ales din familii cu situaţii materiale bune. Cu toate acestea, nu se poate stabili, pentru moment, o legătură intre situaţia materială şi riscul de imbolnăvire la adolescenţi. De asemenea, pană in prezent nu s-a stabilit dacă diferenţele inregistrate in ceea ce priveşte riscul imbolnăvirilor se datorează unei cauze genetice sau hormonale, sau stilului de viaţă al tinerilor.
Vizualizări: 350 | Adăugat de: annuka
Total comentarii : 0
avatar