Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Principală » 2012 » Mai » 20 » 10 Sfaturi pentru Prevenirea Infectiilor Urinare
2:37 PM
10 Sfaturi pentru Prevenirea Infectiilor Urinare
10 Sfaturi pentru Prevenirea Infectiilor Urinare

Cele mai frecvente cazuri de infecţii urinare apar la persoanele de sex feminine, una dintre cauze fiind dimensiunea scurtă a uretrei. Descoperirea unei infecţii urinare la bărbat semnifică de obicei o asociere cu o altă afecţiune din sfera uro-genitală.  1. Consumul a cel puţin 2 litri de apă zilnic, pentru a spăla tractul urinar.
  2. Mersul la toaletă la scurt timp după apariţia senzaţiei de micţiune. Retentia de urina in vezica favorizează proliferarea bacteriană.
  3. După defecaţie, curăţarea cu ajutorul hârtiei igienice se va face dinspre anterior spre posterior, pentru a evita mobilizarea bacteriilor de la nivelul anusului înspre uretră (aceeasi modalitate va fi folosita la spalarea zonei genitale).
  4. Înainte şi după contactul sexual se spală zona genitală.
  5. Gelurile şi spray-urile pentru igiena intimă, mai ales gelurile de duş parfumate, pot produce iritaţia uretrei şi favoriza o infecţie urinară. Evitarea folosirii acestor produse ajută nu numai la prevenirea infecţiilor de tract urinar, dar şi a altor infecţii sau iritaţii pe care le-ar putea produce.
  6. Înlocuirea băilor în cadă cu duşurile previne pătrunderea bacteriilor la nivelul uretrei şi apariţia infecţiilor urinare.
  7. Consumul de ceai de merişor este cunoscut ca fiind folositor în prevenirea dar şi recuperarea după o infecţie urinară. Două ceaiuri de merişor pe zi sunt suficiente atât pentru prevenirea unei infecţii urinare dar şi pentru accelerarea procesului de vindecare a acesteia.
  8. Consumul regulat de suplimente cu vitamina C poate preveni infecţiile de tract urinar. Vitamina C creşte aciditatea urinei, scăzând astfel numărul de bacterii patogene existente în tractul urinar.
  9. Folosirea de lenjerie intimă din bumbac. Bumbacul împiedică umezeala, care reprezintă un mediu favorabil de dezvoltare a bacteriilor.
  10. În cazul infecţiilor urinare frecvente, recurente, modificarea poziţiei în timpul contactului sexual poate reduce numărul acestor infecţii. Schimbarea poziţiei din timpul contactului sexual reduce fricţiunea de la nivelul uretrei şi riscul de recurenţă al infecţiilor. Femeilor care prezintă infecţii urinare foarte frecvente li se poate recomanda tratament antibiotic în doză unică, administrat imediat după contactul sexual pentru a reduce posibilitatea apariţiei unei infecţii urinare. Ele vor fi sfătuite și să micționeze după actul sexual.
Preluat de pe:  http://mymed.ro
 Categorie: Diverse | Vizualizări: 501 | Adăugat de: annuka | Tag-uri: sfaturi medicale, nursing, sfaturi infectie urinara, ingectie urinara
Total comentarii : 0
avatar