Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Catalog de fişiere

Principală » Fişiere » diverse » diverse [ Adaugă o intrare nouă ]

Ce boli grave pot fi depistate in ochi
2012-10-11, 9:37 PM
 
Ce boli grave pot fi depistate in ochi

      Ai vrea ca în jumătate de oră să pleci de la medic cu un diagnostic complet şi cu un plan de tratament, fără să îţi mai faci analize dureroase şi nenumărate investigaţii? Ei bine, cu ajutorul iridologiei, această dorinţă ar putea deveni realitate.

    Iridoscopia este "o metodă prin care se investighează întregul organism şi prin care se pot găsi cauzele care stau la baza anumitor probleme. Se poate folosi această metodă în loc de ecografie sau tomografie".
 
   Investigație complexă, rapidă și nedureroasă

   Iridoscopia este o investigaţie nedureroasă prin care se examinează ochiul. O consultaţie durează circa 30 de minute.
   Pacientului i se fotografiază irisul cu ajutorul unui aparat, după care imaginea este mărită și analizată pe computer. Rareş Simu, medic specialist în imunologie clinică şi alergologie ne-a precizat că "procedeul se bazează pe faptul că, în corpul uman, există anumite zone reflexogene, adică organe în care se reflectă toate celelalte.
 
   Exemple de zone reflexogene sunt talpa, mâna şi urechea. La nivelul irisului, noutatea este că problemele de sănătatate se reflectă în modificările care apar și, astfel, devin vizibile şi, cu ajutorul lor, se poate pune un diagnostic.
 
   Semnele pot fi pete, lacune, o anumită structură a irisului, modificări ale densităţii fibrei etc. Zona în care apar semnalează afectarea organului corespunzător acelei părţi din iris. În funcţie de aspectul lor şi de modificările care se constată, se poate evalua starea organismului în general şi cea a unui anumit organ în particular, după care se stabilesc un diagnostic şi un tratament. Dacă este semnalată o problemă mai gravă, specialistul îi dă pacientului să facă şi alte investigaţii din medicina clasică".


Categorie: diverse | Adăugat de: annuka | Tag-uri: ochi, oftalmo, iridoscopie
Vizualizări: 461 | Descărcări: 0
Total comentarii : 0
avatar