Mini-chat
200

Scoala Postliceala Sanitara

Echivalare Diploma pentru Belgia - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Asistenta in Strainatate » Asistenta in Belgia » Echivalare Diploma pentru Belgia (Echivalarea Diplomei de Studii pentru Belgia)
Echivalare Diploma pentru Belgia
annukaData: Sâmbătă, 2012-05-12, 1:08 PM | Mesaj # 1
Soldat
Grup: Administratori
Mesaje: 7
Premii: 0
Status: Offline
Din pacate, în prezent majoritatea locurilor disponibile în Belgia (pentru emigranţi) sunt pentru asistenţi medicali fara specializare şi fara experienţa, ceea ce înseamna ca cei interesaţi vor trebui de fapt sa o ia, înca o data, de la început. Pentru cei care înca se afla în România, o soluţie viabila este sa încerce sa-şi gaseasca de lucru prin firmele de angajare. Cererea de infirmiere este mare, aşa încât va sfatuim sa aveţi rabdare şi sa cautaţi firme serioase.

Atenţie! În nici un caz nu e recomandat sa daţi actele în original, fie ca este vorba despre diploma sau orice alt act! Originalul poate fi înlocuit cu o copie legalizata la notar. Din informaţiile oferite de românii care deja lucreaza în spitale, reise ca aceşti "angajatori" intermediari între spitalele din strainatate şi mâna de lucru din România percep un comision pentru a pune candidatul în legatura cu noul loc de munca. Aici problema e spinoasa, deoarece sunt mulţi intermediari care sunt platiţi deja de catre spitale pentru a recruta personal. Aceşti angajatori funcţioneaza dupa principiul societaţilor de interim. În Belgia, cel care cauta de munca nu plateşte.

Daca vi se cer bani în Belgia pentru a vi se intermedia un contract de munca este ilegal.
În România însa, aveţi mare grija sa nu daţi banii decat dupa ce semnaţi un contract pe care trebuie sa-l citiţi foarte bine în prealabil.

În afara de contactarea unei firme de angajare, o alta varianta este de a trimite CV-ul direct pe site-urile spitalelor belgiene.

În Belgia asistenta medicala se numeşte infirmiera. Trebuie sa ştiţi ca exista doua categorii de asistente medicale/infirmiere, ceea ce creeaza de multe ori confuzii. Categoriile sunt: infirmiera grad A1 cu studii de nivel graduat, studii superioare de tip scurt (adica asistenta medicala cu diploma de postliceala în România, cel mai bine platita) şi infirmiera grad A2 cu brevet, cu un grad mai jos decât A1 şi mai puţin bine platita (în Belgia infirmiera A2 face studii postliceale, însa programa şcolara este mai puţin stufoasa şi e axata mai mult pe practica, iar la sfârşit se elibereaza un Brevet şi nu o Diploma ca pentru infirmierele A1).


Belgia cauta asistenţi medicali în toata lumea, dar prefera francofonii, cu noţiuni solide de franceza, urmând ca ulterior sa dobândeasca şi cunoştinţe de limba neerlandeza.
Munca unei infirmiere nu se compara cu munca unei asistente medicale din România, fiind un amestec de munca de doctor şi de femeie de serviciu. Femeile de serviciu nu fac altceva decât curaţenie, nu au nici un contact cu bolnavul. Multe infirmiere lucreaza în casele de vârstnici ("Maisons de Repos", respectiv "Rest Huizen").
Lista spitalelor din Belgia -www.cenim.be.

Pentru a va fi recunoscut dreptul de a profesa în Belgia aveţi nevoie de echivalarea diplomei de studii şi de numarul INAMI/RIZIV, echivalare facuta de catre Serviciul Federal al Sanataţii Publice din Belgia.

Trebuie sa fiţi în posesia unui Certificat de conformitate, eliberat de Ministerul Sanataţii din România. Daca nu aveţi înca acel atestat puteţi depune totuşi dosarul şi cu raspunsul negativ pe care îl veţi obţine va puteţi adresa mai departe Ministerului Învaţamântului, care va mai poate acorda o şansa la echivalarea diplomei. Certificatul de conformitate al diplomei se obţine pe baza de dosar la Ministerul Sanataţii la Bucureşti, iar obţinerea lui poate dura câteva luni.

Exista şi o problema: autoritaţile române nu au inclus în lista de echivalare decât diplomele de licenţa sau echivalarea bazata pe o experienţa de minim 5 ani -de aici şi greutatea de a obţine acel Certificat de atestare. Se pare însa ca mai exista o soluţie: obţinerea de la acelaşi minister a unei 'adeverinţe" în locul certificatului -probabil mulţi asistenţi absolvenţi de şcoala postliceala şi neavând totuşi o experienţa de 5 ani au procedat la fel. Pentru orice informaţii suplimentare consultaţi siteul: http://www.health.fgov.be/.

Formularele necesare echivalarii diplomelor sunt disponibile pentru download la adresa: http://ancuta.ucoz.ro/index/formulare/0-52
 
DuedodyfluoffData: Duminică, 2012-12-09, 9:09 AM | Mesaj # 2
Grup: Vizitatori


When you'd like to store your superb, you must refer to the manual which are provided by your specific item, and abide by them particularly.link building service Generally, you are doing <a href=http://seoaction.co.za>seo consultant</a> want parts pressing seo consultant the other person to ensure they are from itching. It's to store your bracelets from the pack or seo consultant sack it arrived.
<a href=http://210.76.65.80/forum/index.php?topic=774.0>seo </a>
<a href=http://www.insubordinationrecords.com/mvnforum/mvnforum/viewthread?thread=66848&lastpage=yes>seo </a>
<a href=http://www.mv-kirchhausen.de/html/gaestebuch/content/index.php>seo consultant </a>
<a href=http://www.webdominion.com/scripts/xl/profile.php?id=2251>seo </a>
<a href=http://www.whowon.com/class-post.asp>seo johanesburg </a>
 
Forum » Asistenta in Strainatate » Asistenta in Belgia » Echivalare Diploma pentru Belgia (Echivalarea Diplomei de Studii pentru Belgia)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:


[URL=http://www.neobux.com/?r=annuka][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner9/?u=annuka&u3=10394888][/URL]